• Ineke Van de Velde

Ben jij een spiritueel pionier?

In de praktijk en tijdens workshops hoor ik vaak mensen hetzelfde verhaal vertellen.

Ze zijn zich al een tijdje aan het verdiepen in ontwikkeling en spiritualiteit en voelen zich daar heel goed bij. Ze merken dat dit hun echt vooruit helpt. Maar kunnen er met niemand over praten in hun omgeving want ze kennen niemand anders die hier ook mee bezig is.

Dus leven ze een soort van dubbelleven, waar ze tijdens workshops of meditatieavond genieten van de verbinding, de connectie met gelijkgestemden en zichzelf kunnen zijn. En ze nadien terug gaan 'naar het echte leven' waar ze vooral niet laten zien wie ze zijn en waar ze mee bezig zijn.

Ik heb zelf ook lang zo een dubbel leven gehad. Ik bloeide helemaal open tijdens opleidingen, liep een heel weekend lang op wolkjes, straalde, was intens gelukkig en genoot ervan om op een fijne manier te kunnen communiceren met gelijkgestemde Zielen. Om dan thuis te komen en dat gevoel bijna instant kwijt te zijn en terug te gaan naar het gevoel van eenzaam, raar en afgesneden te zijn.

Herken jij jezelf in de volgende stellingen?

∞ Ik ken niemand in mijn directe omgeving die geïnteresseerd is in spiritualiteit

∞ Wanneer ik iets vertel over bepaalde boeken die ik lees, of workshops die ik volgde krijg ik vaak rare blikken of zelfs echt negatieve commentaar.

∞ Wanneer ik gelijkgestemden ontmoet voel ik snel een diepe connectie, soms lijkt het zelfs alsof ik ze al ken ondanks dat ik ze net ontmoet heb.

∞ Ik voel me regelmatig alleen, eenzaam, afgesneden, ook al ben ik omringd door mensen

∞ Ik voel me verbonden met mijn huisdieren omdat ik bij hun mezelf kan zijn, het lijkt alsof zij 'mijn echte ik' zien

∞ Ik voel enerzijds heel veel aan, en tegelijk blijf ik toch vastlopen

∞ Ik voel mensen en situaties haarfijn aan, als ik ergens binnenkom scan ik onbewust meteen de algemene sfeer

∞ Ik heb het gevoel dat ik 'iets te doen heb' maar weet niet wat

∞ Ik zoek naar antwoorden door zo veel mogelijk boeken te lezen, workshops te volgen, online seminaries te volgen als maar kan.

∞ Ik speel (on)bewust een rolletje, zodat ik kan voldoen aan het beeld dat anderen van mij hebben

∞ Ik ben vaak moe, futloos of 'leeg'. Het kost veel energie om dit leven te leiden.

Herken je jezelf in een aantal van deze stellingen? Dan zou je jezelf kunnen zien als spiritueel pionier.

Ik heb dit lijstje niet gemaakt om het zoveelste 'label' te creëren om op mensen te gaan plakken. Het gaat om herkenning en het besef dat je absoluut niet alleen bent hierin!

Naar mijn gevoel heb jij als spiritueel pionier gekozen voor dit leven omdat je zelf de ontdekkingstocht mocht maken naar wat voor jou goed en juist voelt. En dat je, wanneer je dit gevonden hebt, gewoon door te zijn wie je bent een grote impact kan hebben op jouw omgeving en op de wereld.

Er is een algemeen proces aan de gang naar een nieuw en dieper bewustzijn. Mensen zoals jij zijn nodig om zaadjes te planten bij mensen die zelf anders nooit op zoek zouden gaan. Je hoeft niemand te overtuigen of te 'bekeren' maar door jouw Ware Zelf te zijn draag je hoe dan ook jouw steentje bij aan de transformatie van het collectief bewustzijn.

Wanneer nieuwe gebieden ontdekt werden begon dat meestal met één iemand die op verkenning ging. Gaandeweg sloten anderen zich vanzelf aan, tot ze een groepje werden en uiteindelijk nederzettingen begonnen te bouwen. Ze gingen niet noodzakelijk op zoek naar een groep, maar de ene reiziger vond de andere en ze zochten vanzelf mensen op waar ze zich veilig bij voelden.

Ben jij klaar om op een bewuste manier een pionier te worden in jouw omgeving? Om gewoon jouw eigen weg te gaan, en hierdoor anderen te inspireren? Of gewoon eindelijk de vrijheid te voelen om jezelf te zijn?

Herken jij jezelf als spiritueel pionier en wil je graag gelijkgestemden ontmoeten?

Dan nodig ik jou van harte uit in de Facebook community: https://www.facebook.com/groups/SpirituelePioniersCommunity

101 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Over spiritueel snobisme, ego en andere groeikansen.

Toen ik stilaan 'uit de kast' durfde te komen met mijn interesse in spiritualiteit en persoonlijke groei dacht ik in een warme, fluffy wereld terecht te komen waar iedereen elkaar knuffelt en respecte