top of page

Durf jij dieper kijken dan 'goede voornemens'?

De eindejaarsperiode is het moment waarop veel mensen de balans opmaken van afgelopen jaar en beslissen wat ze volgend jaar anders gaan doen.

Aan de feesttafel verkondigen we met zijn allen dat we op 1 januari (ok, 2 januari, als de kater weg is ) stoppen met roken, gezond gaan eten, beginnen met sporten en meer tijd gaan doorbrengen met vrienden en familie. Oh ja, en eens echt tijd zullen maken voor onszelf!


Om na een paar dagen/weken/maanden exact hetzelfde te doen als afgelopen jaren.


Daar zit je dan weer, in de zetel, voor tv, met een zak chips, je schuldig te voelen. Je afvragend waarom andere mensen er wel in slagen om in instagram-waardige outfits van familieweekend naar netwerkevent naar spinningles te dartelen.


Als het een troost is, meestal zijn die 'prestaties' even oppervlakkig en betekenisloos als jouw goede voornemens. Auch...


Komt even binnen, maar soms is het nodig om eens tegen de schenen te schoppen. Dat is vaak de snelste manier om iemand in beweging te krijgen. Als je gezellig in de zetel zit heb je geen reden om in beweging te komen. Wanneer in diezelfde zetel een naald zit die in je billen prikt zal je wel snel uit de zetel zijn!


Dus, neem dat lijstje met goede voornemens er bij, en kijk eens door de oppervlakkige laag. Wat wil je nu echt?


Wil je echt gaan sporten, of wil je voldoen aan een ideaalbeeld?


Waarom wil je stoppen met roken? Wat brengt het jou?


Als je meer tijd wil voor jezelf, wat wil je dan doen met die tijd?


Als je bewuster wil leven, wat maakt dat je dat nu niet doet?


Ga eens voelen waarom je iets wil veranderen en vooral wat maakt dat je dat nu nog niet doet. Iedereen wil een gezond lichaam, succesvolle carrière en een warme band met vrienden en familie. De vraag is wat jou tegenhoudt om de dingen te doen die daarvoor nodig zijn.

Welke beperkende overtuigingen draag jij mee? Welke destructieve patronen heb jij ontwikkeld? Welke overlevingsmechanismes maken het zo lastig om verandering toe te laten?


Daar zit de sleutel tot diepgaande transformatie: in het herkennen wat jou tegenhoudt en daarmee aan de slag te gaan.


Dat vergt heel wat meer moed en engagement dan luid verkondigen dat je vanaf overmorgen een 'nieuwe, betere versie van jezelf' zal zijn. Maar ik garandeer je dat het veel meer impact zal hebben, zowel voor komend jaar als de rest van je leven.


Heb jij de moed om jouw onderliggende uitdagingen aan te gaan?






5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Over spiritueel snobisme, ego en andere groeikansen.

Toen ik stilaan 'uit de kast' durfde te komen met mijn interesse in spiritualiteit en persoonlijke groei dacht ik in een warme, fluffy wereld terecht te komen waar iedereen elkaar knuffelt en respecte

bottom of page