Wanneer je (chronische) pijn hebt, is een massage vaak niet evident. Je kan moeilijk of niet op je buik liggen, de massagetafel lijkt de Mount Everest om te beklimmen en er zijn zoveel gevoelige en pijnlijke plaatsen waar je helemaal niet 'gekneed' wil worden

Massage als pijnstiller

Vanuit mijn ervaring als pijnpatiënt heb ik verschillende massagetechnieken aangepast en bekijk ik samen met jou wat haalbaar is. 

Een massage wordt door de meeste mensen als een leuk extraatje gezien, en hoewel het natuurlijk heerlijk ontspannend is kan je er zoveel meer mee bereiken.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat massage een positieve werking heeft op pijn, slaap, herstel na ziekte of een operatie, stress en spanningsklachten, hoofdpijn, migraine en zelfs depressieve gevoelens.

In mijn praktijk zet ik vooral in op de

 • voor pijnpatiënten

 • geen verplaatsing

 • wanneer het jou uitkomt

 • individuele sessies of traject

 • vrijblijvend intakegesprek

Het parasympathische zenuwstelsel is het deel van het autonome zenuwstelsel dat de organen zodanig beïnvloedt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen. Het heeft hiermee een tegengestelde functie aan het andere deel van het autonome zenuwstelsel, het orthosympathische zenuwstelsel.dat het lichaam voorbereidt op de vecht-of-vluchtreactie.  

https://nl.wikipedia.org/wiki/Parasympathisch_zenuwstelsel

Via deze online trajecten krijg je nieuwe inzichten en ontwikkel je een andere kijk op jouw pijn en jouw leven.

Wanneer ik mijn verhaal vertel zijn mensen vaak nieuwsgierig;                      "Wat heb jij dan gedaan om van een-hoopje-ellende-in-een-rolstoel te transformeren naar wie je nu bent?"

Dat ging natuurlijk niet van de ene dag op de andere!

Het was een traject, waar ik langzaam aan nieuwe visies ontdekte. Bij elke nieuwe ontdekking werd ik alleen maar nieuwsgieriger. Sommige dingen werkten helemaal niet voor mij, maar tot mijn grote vreugde merkte ik dat vaak de meest eenvoudige dingen de grootste impact hadden.

 

Ik herwon stap voor stap mijn vrijheid, fysiek, maar vooral mentaal! 

Intussen heb ik er mijn missie van gemaakt om deze kennis en ervaring te delen. Via persoonlijke begeleiding, holistische therapie en via online trajecten. 

Online coaching

Je kan hier online een geschenkbon of abonnement kopen,

maar je kan natuurlijk ook langskomen in de praktijk (op afspraak).

Wanneer je online koopt kan die ofwel afgehaald worden in de praktijk (na afspraak)

ofwel verstuurd worden.

***NIEUW*** 

Je kan nu ook een digitale geschenkbon kopen. Die druk je gewoon zelf af.

Ideaal als je een last-minute geschenk nodig hebt!

 

Graag rechtstreeks versturen naar iemand anders?

Vermeld dit dan bij opmerkingen wanneer je afrekent

samen met de naam en adres van de gelukkige.

Toen ik in mijn rolstoel zat had ik het echt helemaal gehad met 'dat lijf van mij'!

Dat lijf dat niet mee wilde met mijn hoofd, dat me non-stop pijn liet voelen, in rare spierkrampen trok en me eigenlijk in zo goed als alles leek tegen te werken.

Ik deed zo hard mijn best om positief te blijven, om te vechten, sterk te zijn... En mijn lijf liet me gewoon in de steek!

Tot ik ontdekte dat ik eigenlijk degene was die mijn lichaam in de steek gelaten had!

Jarenlang ging ik er van uit dat ik alles kon; 3 jobs, avondschool, nachtwerk, uitgaan (na een nacht werken). Ik dronk (wodka-)redbull alsof het water was, at voornamelijk rommel en grapte regelmatig dat ik geen groenten en fruit at omdat ik dan een vitamineshock zou krijgen.

De constante hoofdpijn en migraine negeerde ik zo goed mogelijk. Want ik was sterk, een harde werker, een vechter!

Zelfs toen ik met spoed naar het ziekenhuis moest (waar bleek dat ik al weken met een longontsteking rondliep) wou ik niet luisteren of rusten. Iedereen was moe, toch?

Wanneer je niet naar je lichaam luistert en blijft roofbouw plegen dan krijg je op een bepaald moment de rekening.

Voor sommigen is dat een burn-out, bij anderen fibromyalgie, CVS of andere vormen van chronische pijn.

En dan, is het te laat?

Wel, sommige dingen zullen waarschijnlijk nooit meer hetzelfde zijn. En misschien is je lichaam 'onherstelbaar beschadigd' door het te ver te pushen, door een ongeval, ziekte of operatie.

Maar je kan wel leren om op een liefdevolle manier om te gaan met jezelf en je lichaam.

Je kan leren voelen wat jij en je lijf nodig hebben.

En je kan ontdekken dat een positieve relatie met je lichaam een enorme impact kan hebben op je leven en hoe je je voelt!

Hoe kan dit traject mij helpen?

Dit traject duurt 21 dagen en begeleidt je op verschillende manieren naar een positievere relatie met je lichaam.

 • Je leert (soms zelfs letterlijk) communiceren met je lichaam.

 • Je krijgt inzicht in wat chronische pijn is en hoe je bepaalde systemen kan 'herprogrammeren'.

 • Door verschillende oefeningen leer je geleidelijk aan om (opnieuw) naar je lijf te luisteren.

 • Eenvoudige ademhalingsoefeningen helpen om je meer te verbinden met je lichaam.

 • Je ontdekt waarom vechten tegen de pijn niet werkt.

 • Via aandachtsoefeningen zal je getraind worden in bewust aanwezig zijn in je lijf, zonder te 'verdrinken' in pijn of emoties.

 • Je leert om lief te zijn voor jezelf en waarom dat absoluut niet egoïstisch is. 

 • Ik geef je ook een aantal tips mee om om te gaan met mensen in je omgeving die geen begrip lijken te hebben voor jouw pijn.

 • Aan het einde van dit traject heb je alle tools in handen om opnieuw als een team samen te werken met je lichaam.

Voor wie?

Iedereen met chronische pijn: door vb fibromyalgie, CVS, ziekte, kanker, ongeval, operatie, etc...

Je hebt geen voorkennis nodig, alles wordt stap voor stap uitgelegd in een besloten Facebookgroep. Je kan hier ook vragen stellen aan mij of ervaringen uitwisselen met anderen.

Spoiler alert: de oefeningen werken alleen als je ze ook effectief doet, enkel lezen zal je misschien wel wat inzichten geven maar niet de mooie resultaten die je kan boeken als je echt meeDOET en ervaart!

Hoe verloopt het traject?

Je krijgt dagelijks een mail waarin ik vertel wat de opdracht of les van die dag is met een link naar de besloten Facebookgroep. Hier kan je alle oefeningen, opdrachten en lessen vinden. Je kan ook vragen stellen aan mij of ervaringen uitwisselen met anderen.

Je krijgt ongeveer een week op voorhand toegang tot de groep en een maand na afloop van het traject zal de groep verwijderd worden. Zo heb je ruim de tijd om sommige zaken opnieuw te bekijken.

Het eerstvolgende traject loopt van zondag 7 januari tot zondag 28 januari.

Hoe kan ik me inschrijven?

Via deze link kan je betalen. Eens ik jouw betaling ontvangen heb krijg je een bevestigingsmail met nog eens alle details. 

Een week voor de start krijg je opnieuw een mail met de uitnodiging tot de Facebookgroep. En dan kan het aftellen beginnen naar de start van het traject!

Heb je nog vragen? Die beantwoord ik met veel plezier via info@atouchofhappiness.com

Hier vindt je een overzicht van alle

"help-mij-naar-tony-robbins"- aanbiedingen.

help-mij-naar-wat??? in deze live-video op Facebook leg ik alles uit: https://www.facebook.com/ATouchofHappinessLede/videos/1444807638981175/

Om het een beetje overzichtelijk te houden heb ik geen korting uitgerekend voor elke individuele behandeling, maar je kan wel een online waardebon aankopen ter waarde van €45 aan €35.


Deze kan je gebruiken voor elke behandeling of arrangement en is 1 jaar geldig. Je mag er zoveel kopen als je wil, maar je kan er maar 1 per behandeling inzetten.


 

Wil je nog straffere korting?

Neem dan zeker een kijkje bij de abonnementen!

Veel mensen hebben er minstens al van gehoord en weten dat jezelf graag zien en goed voor jezelf zorgen heel belangrijk is. Ik wil jou via dit traject een aantal basis stappen leren hoe je (nog meer) van jezelf kan gaan houden.

Je zal waarschijnlijk heel goed zijn in voor andere mensen zorgen, andere mensen op de eerste plaats te zetten en telkens opnieuw over je eigen grenzen gaan om toch maar aan de verwachtingen te voldoen.

Dit kan je echt niet volhouden en op een bepaald moment volgt hoe dan ook de rekening. 


In mijn praktijk merk ik dat de overgrote meerderheid van mensen die bij mij komen het heel moeilijk hebben om zichzelf en hun lijf met liefde te verzorgen. Om zichzelf rust te gunnen, om duidelijk hun grenzen aan te geven, om ook af en toe neen te zeggen, zonder zich daar schuldig over te voelen... Hier is het cliché ook echt van toepassing dat je pas echt voor iemand anders kan zorgen wanneer je eerst voor jezelf zorgt.

Jezelf niet echt graag zien, gebrek aan grenzen en jezelf naar beneden halen in plaats van op te bouwen is naar mijn gevoel een belangrijke factor bij het ontstaan van chronische pijn, burn-out, depressie etc...

 

In dit e-book wil ik jou graag leren:

 

 • Hoe je daar nu aan begint, aan jezelf graag zien

 • Hoe je met compassie naar jezelf kan kijken

 • Hoe je op een liefdevolle manier voor je lichaam kan zorgen

 • Hoe je op een respectvolle manier je eigen grenzen kan ontdekken en aangeven

 

Dit traject is ontworpen om op 5 opeenvolgende dagen uit te voeren, maar voel je vrij om dit op jouw eigen tempo te doen.

Ik wil je wel aanraden om niet teveel tijd te laten tussen de verschillende opdrachten. De opdrachten zullen veel meer impact hebben als je er een week intensief mee aan de slag gaat!

 

DISCLAIMER: Als je enkel de informatie gaat lezen  zal er waarschijnlijk niet veel veranderen.

Net zoals een kookboek lezen niet genoeg is...

Je krijgt alleen een taart als je ook de ingrediënten gaat halen, klaarzet, het recept volgt, het deeg maakt en in de oven zet!

Dus maak met jezelf de afspraak dat je ook echt aan de slag gaat met de opdrachten en dan zou je wel eens aangenaam verrast kunnen zijn welke impact dit traject heeft!

 

Ik wens je er alvast veel succes mee en hoor graag jouw ervaringen, bedenkingen en vragen!
Je kan me bereiken via de Facebookpagina: 
https://www.facebook.com/InekeVandeVelde.HEELer 
of www.inekevandevelde.be

Warme groet,
Ineke

Hierboven staat onder mijn naam HEEL-er, lerares en inspirator. Wat bedoel ik daar nu mee?

HEEL-er

Ik koos heel bewust voor deze term, en niet voor healer bv. Ik  gebruik regelmatig healingtechnieken, maar het gaat voor mij verder dan dat.

 

Mijn intentie is om mensen (opnieuw) HEEL te maken, vaak stroomt het allemaal niet zo omdat mensen verdeeld leven, ook hun bewustzijn is gefragmenteerd. Sommige zielen besluiten op een bepaald moment om voor een deel terug te keren, omdat het Aardse leven te hard en te 'koud' is. De mensen waar dat gebeurde hebben vaak het gevoel dat ze hier niet echt thuishoren, dat ze anders zijn, dat ze een stuk lijken te missen. Vaak gaan ze wanhopig op zoek buiten zichzelf om dat gemis, die leegte te vullen. Wanneer je 'heel' bent kan je makkelijk jouw eigen pad vinden en zeer goed aanvoelen wat je echt nodig hebt.

Veel lichamelijke klachten worden veroorzaakt door een energetische onbalans, door blokkades of energie-lekken. Ik kijk steeds naar het geheel wanneer mensen met een bepaalde vraag bij mij komen, omdat er op energetisch gebied geen afscheiding of verdeeldheid bestaat.

Lerares

 

Ik volgde een aantal lerarenopleidingen, omdat ik een enorme passie voel om kennis te delen. Het raakt me diep wanneer mensen helemaal openbloeien door bepaalde kennis of tools. Ik ervaar het als een eer om een sleutel te kunnen aanreiken waardoor de deur opengaat naar hun zielsmissie. Momenteel ben ik leraar voor de Board of Knowledge 1 en 2, de Board of Angels en de Board of Gems. Daarnaast organiseer ik workshops en interactieve lezingen rond verschillende thema's die persoonlijke en spirituele groei ondersteunen.

Inspirator

 

Wanneer je bezig bent met groei en ontwikkeling krijg je vaak de indruk dat je spectaculaire dingen moet gaan doen, wereldreizen maken, een pelgrimstocht, dagelijks 2 uur mediteren en enkel strikt veganistisch mag eten. Ik deel heel graag eenvoudige en praktische tips en tools waar je niet je hele leven hoeft voor om te gooien, maar die je eenvoudig kan inpassen in jouw leven. Je kan met enkele kleine praktische aanvullingen al mooie stappen zetten naar bewustwording en groei. En eens je vertrokken bent, wie weet waar je allemaal belandt? Ik hoop jou te inspireren om die eerste stappen te zetten naar jouw eigen unieke pad.