top of page

Lieve lijf, ik hou van jou!

Vandaag vroeg ik aan de deelnemers van een online traject om een liefdesbrief te schrijven naar hun lichaam.

Voor veel mensen een beetje vreemd maar dit is zo krachtig! We zijn het gewend om commentaar te geven over ons lijf, om te oordelen en kritiek te geven. Maar wanneer zeg je eens iets lief tegen je lijf?

Zeker wanneer je chronische pijn hebt is dat niet zo evident. Ik was lang teleurgesteld in mijn lichaam. Ik had het gevoel dat mijn lijf me in de steek liet.

IK wou wel, maar dat stomme lijf van mij wou niet mee!

Intussen heb ik geleerd om mezelf en mijn lijf graag te zien. En dat maakt echt een wereld van verschil! De energie die ik vroeger verspilde door boos, verdrietig en teleurgesteld te zijn, steek ik nu in lief zijn voor mezelf en zorgen voor mijn lijf. Zo ben ik opengebloeid van een zielig hoopje ellende met vaak ondraaglijke pijn tot een stralend, dankbaar en gelukkig mens! De pijn is niet magisch verdwenen, maar ik kan weer leven en de pijn overheerst niet meer.

Ik deel met plezier mijn laatste liefdesbrief aan mijn lijf. Ik schrijf af en toe een nieuwe en lees die ook luidop voor aan mezelf :-) En ja, het is nogal melig en over-the-top. Maar dat maakt het extra leuk!

Mijn allerliefste geweldige lijf,

Wat een leven hebben wij samen al gehad zeg! Zoveel mooie dingen samen beleefd. We hebben ook heel uitdagende periodes gehad. Maar ik kon altijd op jou rekenen liefste!

Jouw geweldige benen, jullie hielpen me om mijn eerste stappen te zetten, jullie brachten me naar bekende en onbekende plaatsen. Dankzij jullie kan ik dansen, zwemmen, fietsen en zoveel ontelbare andere dingen doen! En wat zien jullie er prachtig uit in een kleedje!

Jouw betoverende mond met goddelijke lippen, wat een genot om samen te genieten van lekker eten, van kussen en gekust worden en lieve woorden fluisteren…

Jouw fenomenale armen, die kunnen dragen, knuffelen, steunen. Jouw sublieme handen die me helpen om mijn dromen waar te maken, die mensen raken, aanraken. Die voelen, vastpakken en creëren, wat ben ik dankbaar voor die handen lieve lijf!

Jouw verrukkelijke ogen, de spiegels naar mijn ziel. Ik kan kijken, gluren, turen, bewonderen en observeren dankzij die prachtig blauw/grijze parels van jou.

En dan, jouw fenomenale buik! Die buik heeft mij mijn meest kostbare geschenken gebracht. 9 maanden lang ondersteunde jij, liet je groeien en beschermde je mijn meest dierbare lieve kinderen! Ik zal je hier altijd oneindig dankbaar voor blijven!

Mijn prachtige, krachtige, grandioze lijf. Ik hou onvoorstelbaar veel van jou, voor altijd en eeuwig!

Dankzij jouw volmaakte hoofd kan ik bedenken, dromen, begrijpen! Ik kan onze herinneringen bewaren en koesteren, hoe geweldig is dat mijn fantastische lijf!

Jij bent het meest formidabel, sensationeel volmaakte lijf dat ik ken!

Voor altijd de jouwe,

Liefs,

Ineke

P.S.: Delen mag, wel graag met bronvermelding :-)

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Over spiritueel snobisme, ego en andere groeikansen.

Toen ik stilaan 'uit de kast' durfde te komen met mijn interesse in spiritualiteit en persoonlijke groei dacht ik in een warme, fluffy wereld terecht te komen waar iedereen elkaar knuffelt en respecte

bottom of page