Leer er maar mee LEVEN

"Daar zul je mee moeten leren leven"

Dat krijg je meestal te horen als je een diagnose krijgt als fibromyalgie, CVS, of andere vormen van chronische pijn.

Hoe je dat dan moet doen vergeten ze er bij te zeggen.

Vanuit mijn eigen ervaring als pijnpatiënt heb ik ontdekt dat er 3 dingen zijn die een grote impact hebben op je leven en pijnbeleving. Er bestaat jammer genoeg geen toverstaf die je pijn kan wegtoveren, maar als je begrijpt hoe chronische pijn werkt en zelf aan de slag gaat met een aantal inzichten kan je een groot verschil maken in hoe je die chronische pijn ervaart.

Op deze dagworkshop bekijken we deze 3 thema's.

In het eerste deel gaan we het hebben over omgaan met stress. Iedereen weet dat stress niet goed is maar we kunnen natuurlijk niet zomaar alle stress vermijden. Een beetje stress kan zelfs gezond zijn maar langdurige stress levert alleen maar problemen op. 
Wist je trouwens dat pijn op zich ook een vorm van stress is voor je lichaam? Veel mensen ervaren meer pijn door stress, en aangezien pijn ook een vorm van stress is kom je zo snel in een negatieve spiraal terecht van alsmaar meer stress, spanningen en pijn. 

Gelukkig kan je die spiraal ook omdraaien en zorgen dat je in een POSITIEVE spiraal terecht komt! In deze namiddagsessie geef ik je kort wat uitleg en vooral veel tips en tools waar je dan zelf mee aan de slag kan.

In het tweede deel hebben we het over onverwerkte emoties en traumatische ervaringen. Dit ligt meestal vrij gevoelig. Want als je zegt dat emoties een invloed hebben op pijn zeg je eigenlijk dat het 'tussen je oren' zit.
Dat is absoluut niet wat ik bedoel! Het valt op dat de meeste mensen die naar de praktijk komen rond chronische pijn op een bepaald moment iets traumatisch hebben meegemaakt of het heel moeilijk hebben om hun emoties te uiten. Wanneer je hiermee aan de slag gaat en leert om die emoties op een gezonde manier te uiten is dat vaak een grote last van je schouders. Je gaat je beter in je vel voelen en dan gebeurt er ook vanalles in je lichaam wat maakt dat je minder pijn voelt, beter slaapt en meer weerbaarheid hebt in het leven. Als je emmer standaard al vol zit heb je niet veel nodig om over te lopen. Dus zorg dat die regelmatig tussendoor geleegd kan worden.

In het derde deel hebben we het over jezelf graag zien en voor jezelf zorgen. De meeste mensen weten wel dat dat belangrijk is maar hebben geen idee hoe ze dat dan kunnen doen. Er wordt ons altijd geleerd om rekening te houden met anderen, om voor andere mensen te zorgen en vooral niet egoïstisch te zijn. Nu is het tijd om te leren echt voor jezelf zorgen, om te durven neen zeggen, in plaats van telkens over je grenzen te gaan uit angst om iemand teleur te stellen. Het is tijd om lief te zijn voor jezelf en jezelf aan te moedigen, te troosten en complimenten te geven! Stel je voor wat een verschil dat zou kunnen maken voor jou.


Deze 3 dingen hebben voor mij gedaan wat dokters, pijnstillers en ontelbare therapieën niet konden. Ik kan opnieuw LEVEN! Met mijn pijn. Ik heb geleerd om te luisteren naar mijn lichaam, om er mee samen te werken in plaats van ertegen te vechten. De pijn is er vaak wel nog, maar het beheerst mij niet meer. 

Deze dagworkshop leert jou verschillende eenvoudige technieken en tools die je zelf kan gaan toepassen in je leven. Als je er echt mee aan de slag gaat zal je verbaasd zijn over wat je kan bereiken!

Als je enkel de workshop komt volgen en er verder niets mee doet zal het verschil heel klein zijn. Als je nu al weet dat je niet echt geëngageerd bent kan je beter niet meedoen en de kans laten aan iemand die er wel volledig voor gaat. 

Ben jij klaar om je eigen leven in handen te nemen en aan de slag te gaan met alle praktische tips en tools? Van harte welkom en proficiat! 


We starten stipt om 10u, ontvangst met thee vanaf 9u30.
Er is een lunch voorzien van belegde broodjes.
We sluiten af om 17u.

Investering in jezelf: €127 (incl. water, thee en lunch)

Early bird tarief ( t.e.m 26/05/'18): €97 => gebruik de code VROEGEVOGEL97 bij het afrekenen

Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling.

Maximum 6 deelnemers, je inschrijving is pas geldig na ontvangst van betaling.

Locatie: Bellaertstraat 26A, 9340 Lede