Veel mensen hebben er minstens al van gehoord en weten dat jezelf graag zien en goed voor jezelf zorgen heel belangrijk is. 

Je zal waarschijnlijk heel goed zijn in voor andere mensen zorgen, andere mensen op de eerste plaats te zetten en telkens opnieuw over je eigen grenzen gaan om toch maar aan de verwachtingen te voldoen.

Dit kan je echt niet volhouden en op een bepaald moment volgt hoe dan ook de rekening. 


In mijn praktijk merk ik dat de overgrote meerderheid van mensen die bij mij komen het heel moeilijk hebben om zichzelf en hun lijf met liefde te verzorgen. Om zichzelf rust te gunnen, om duidelijk hun grenzen aan te geven, om ook af en toe neen te zeggen, zonder zich daar schuldig over te voelen... Hier is het cliché ook echt van toepassing dat je pas echt voor iemand anders kan zorgen wanneer je eerst voor jezelf zorgt.

Jezelf niet echt graag zien, gebrek aan grenzen en jezelf naar beneden halen in plaats van op te bouwen is naar mijn gevoel een belangrijke factor bij het ontstaan van chronische pijn, burn-out, depressie etc...

Het aanbod 'Ik hou van MIJ' is eigenlijk bijna toevallig ontstaan: in februari 2018 creëerde ik een arrangement rond het thema zelfliefde. Daar kwamen zoveel mooie reacties op dat ik niet anders kon dan er iets meer mee te gaan doen. 'Ik hou van MIJ' was geboren!

Intussen bestaat het aanbod uit Inspiratiedagen, een online REBOOT programma en een gratis E-book.